Opći uvjeti poslovanja


Ovim se uvjetima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije proizvoda ponuđenih na našim internet stranicama.

Prodavatelj proizvoda je "Dendi" d.o.o. za proizvodnju, trgovinu, usluge i marketing, Ružičnjak 24, 10000 Zagreb, a Kupac je posjetitelj naše web trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.


Naručivanje

Sve narudžbe koje Kupac naruči putem Web Shopa su neopozive.
Prodavatelj je obvezan naručenu robu koju ima na zalihi isporučiti Kupcu najkasnije 7 radna dana od dana narudžbe.
Prodavatelj je dužan u dogovorenom terminu isporučiti naručene proizvode Kupcu na dogovoreni način. Prodavatelj se obvezuje Kupcu isporučiti proizvode u ispravnom stanju.
Kupac je obvezan naručenu robu platiti prodavatelju na dogovoreni način.
U cijenu JE uključen PDV.


Plaćanje

Virman/opća uplatnica/Internet bankarstvo, Paypal.
Plaćanje virmanom/općom uplatnicom/Internet bankarstvom odnosi se na plaćanje unaprijed prijenosom sredstava na naš žiro-račun.
Nakon što završite kupovinu, obraditi ćemo Vašu narudžbu i poslati Vam ponudu sa podacima za uplatu. Automatska potvrda narudžbe koju šalje shop aplikacija po završetku kupnje ne predstavlja konačne podatke za uplatu. Molimo pričekajte ponudu s podacima za uplatu.
Za narudžbe preko 100kn/14€ na "Dendi" d.o.o. web-shopa zaprimljene do nedjelje, 31.05.2016. do 23:59h dostava je potpuno besplatna za sva dostavna područja u Hrvatskoj i u inozemstvu!

VAŽNO: Ukoliko Kupac ne preuzme paket u vremenskom periodu koji određuje dostavna služba bez obzira na razloge nepreuzimanja i paket bude vraćen pošiljatelju, Prodavatelj zadržava pravo naplate troškove slanja i povrata paketa kao i troškove ponovnog slanja paketa na željenu adresu.


Plaćanje se može vršiti:

1. Pouzećem (moguće samo za kupovinu unutar Hrvatske)

2. Općom uplatnicom ili virmanom

3. PayPal-om


1. Plaćanje pouzećem

Moguće je samo za kupovinu unutar Hrvatske.
Svaki naručeni artikal se može platiti prilikom preuzimanja od strane kurirske službe (pouzećem). Za to je potrebno odabrati "Plaćanje pouzećem". Kad pošaljete Vašu narudžbu i podatke, naručenu robu šaljemo u najkraćem roku.
Troškovi dostave od 30,00 kuna se nadodaju na krajnju ukupnu cijenu u Vašoj košarici te ćete takvu cijenu i platiti djelatniku kurirske službe. Prilikom preuzimanja paketa kupac/naručitelj neće imati nikakve dodatne troškova.

2. Virmansko plaćanje

Za realizaciju narudžbe plaćene virmanom ili općom uplatnicom potrebno je odabrati "Plaćanje virmanom". Nakon što primimo Vašu narudžbu i podatke, molimo Vas da izvršite uplatu (u roku 3 radnih dana) kako bismo mogli pristupiti izradi narudžbe.
Ukoliko nam putem e-maila pošaljete potvrdu uplaćene uplatnice, naručenu robu odmah šaljemo kurirskom službom dok se u suprotnom čeka da transakcija bude obavljena do kraja (troškovi dostave od 30,00 kuna se nadodaju na krajnju ukupnu cijenu u Vašoj košarici).
Ukoliko Kupac odabere plaćanje virmanom ili općom uplatnicom, na njegovu e-mail adresu bit će poslana potvrda narudžbe te podaci potrebni za uplatu. Naručeni artikli se dostavljaju Kupcu po uplati, a u skladu s uvjetima dostave.

3. Plaćanje PayPal

Za realizaciju narudžbe preko PayPala potrebno je odabrati "PayPal Express Checkout".
Prilikom kupovine putem PayPal-a morate odabrati valutu za plaćanje u EUR, iz razloga što PayPal ne podržava mogućnost obavljanja transakcija u hrvatskim kunama.
Nakon što na našoj web stranici ostavite sve podatke potrebne za narudžbu, automatski ćete biti prebačeni na stranice PayPal-a gdje ćete moći obaviti transakciju.
Nakon što zaprimimo Vašu narudžbu i podatke, naručenu robu šaljemo u najkraćem mogućem roku.
Troškovi dostave od 30,00 kuna (unutar Hrvatske) i ukupna cijena svih Vaših proizvoda u košarici biti će prikazani u valuti EUR. Zbog razlike u tečaju HNB-a i PayPal-a moguća su manja odstupanja u konverziji iz HRK u EUR.


Otprema

Prodavatelj se obvezuje da će sve naručene proizvode pažljivo zapakirati kako bi proizvod do naručitelja stigao neoštećen. Molimo sve kupce da paket otvore pred dostavljačem kako bi se uvjerili da proizvodi nisu oštećeni uslijed lošeg transporta.


Povrat ili reklamacije

Prodavatelj garantira za navedenu kvalitetu proizvoda, opisom na webu i deklaracijom na proizvodu.
Kod većine proizvoda određene su točne ili približne dimenzije, masa, vrsta materijal ili veličina.
Kupac ima pravo vratiti proizvod koji nije naručio ili proizvod kod kojeg je naknadno utvrđeno oštećenje koje nije nastalo transportom.
Ukoliko je šteta na proizvodu prouzročena transportom, Kupac nema pravo na povrat proizvoda ili novca od strane prodavatelja, ali ima pravo štetu potraživati od dostavne firme. Molimo otvarajte paket pred dostavljačem.
Prodavatelj će odobriti povrat proizvoda ako se utvrdi da je proizvod neispravan ili oštećen njegovom krivnjom, te će nakon međusobnog dogovora (telefonom ili e-mailom) Kupcu ponuditi novi i ispravni proizvod bez dodatnih troškova.
Ukoliko Kupac ne pristane na novi proizvod onda je Prodavatelj obvezan vratiti Kupcu uplaćena novčana sredstva umanjena za troškove poštarine.
Zadržavamo pravo storniranja narudžbe i naplate iste ukoliko nismo u mogućnosti realizirati isporuku ili narudžba nije u skladu s uvjetima prodaje. Naručitelj će u tom slučaju biti obaviješten.
Sukladno čl.8 st.2 Zakona o zaštiti potrošača obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: "Dendi" d.o.o., Ružičnjak 24, 10 000 Zagreb, na našu e-mail adresu.
Odgovor na Vaš prigovor dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.
Uz prigovor je potrebno poslati račun i isporučeni proizvod. Reklamaciju je moguće podnijeti u roku od 7 dana nakon prijema proizvoda. U dogovoru s kupcem proizvod se zamjenjuje ispravnim bez naknadnog plaćanja poštarine.


Otkazivanje narudžbe

Otkazivanje narudžbe regulirano je Zakonom o zaštiti potrošača. Za većinu proizvoda u našoj ponudi otkazivanje narudžbe nije moguće, no ukoliko narudžbu otkažete prije početka izrade proizvoda, rado ćemo Vam izaći u susret.
"Dendi" d.o.o. sa svoje strane zadržava pravo otkazivanja narudžbe uz prethodnu obavijest naručitelju.


Ostalo

"Dendi" d.o.o. može mijenjati uvjete kupnje. Izmijenjeni uvjeti kupnje stupaju na snagu odmah nakon izmjene i primjenjuju se na sve narudžbe izvršene nakon izmjene uvjeta kupnje.


Autorska prava

Svi sadržaji na ovim stranicama (tekstovi, fotografije, grafička i idejna rješenja, dizajn) isključivo su vlasništvo "Dendi" d.o.o. Niti jedan dio ove stranice ne smije se upotrebljavati ni reproducirati bez pismenog dopuštenja poduzeća "Dendi" d.o.o.